Voorjaarsconcert een succes

ingevoerd op 13-3-2013

Afgelopen zaterdag 9 maart 2013 hield fanfare Samen Voorwaarts weer haar jaarlijkse donateurs concert. Met trots werd de nieuwe concertzaal annex gymzaal met podium in gebruik genomen.

De avond werd geopend door onze voorzitter Harrie Buurlage waarna ook de voorzitter van het Dorpshuis Piet Rol enkele woorden tot de aanwezigen sprak. Het was hard werken zaterdag en de week daar voorafgaand om het Dorpshuis tijdig klaar te krijgen zodat het concert kon doorgaan.

Doordat het podium aan de zaal vast zit en het orkest dus minder ruimte in beslag neemt op de vloer waren er enkele rijen stoelen extra neergezet. Daardoor was de zaal helaas niet volledig gevuld. Voor ons als Samen Voorwaarts heel goed om te zien dat er weer nieuwe gezichten in het publiek zaten.

Wij zijn erg tevreden met het concert. De akoestiek van de nieuwe zaal is prachtig. Vooral het slagwerk komt er beter overheen. Uitermate trots zijn we op ons opleidingsorkest Juniorstars die de avond openden. Daan, Robin, Lisette, Lisa en Iris ondersteund door een aantal ervaren muzikanten brachten een mooie Five Continents en Band Beat. We zijn ontzettend trots op jullie.

Samen Voorwaarts oogstte bewondering met de musicalmedley uit het momenteel zeer bekende Aspects of Love. Maar ook het bijzonder Nuovo Cinema Paradiso van Morricone, voorzien van de filmbeelden waren prachtig. Een hoofdrol was deze avond weggelegd voor Lynn Broxterman. Zij vertolkte op zeer gevoelige wijze een sopraansax solo in het stuk Oblivion van Astor Piazolla. Maar ook alle lof voor onze andere solisten Frank Blom op Trompet en Carina Hoekenga op Trombone in Three Bites of The Apple over New York. En een glansrol voor Jeanette Kager op Triangel in het stuk Antonin’s New World.

Vanuit het publiek kwam de opmerking dat men niet wist dat  we zo’n mooi orkest hadden. Een mooier compliment bestaat er natuurlijk niet.

Tijdens de pauze was er natuurlijk weer de verloting met prijzen beschikbaar gesteld door Slagerij Wever, Keurslagerij Broersen, Coen Bakker Deco, Garage De Waard en Lunch- en Tearoom Heerlijck. De bloemaankleding werd verzorgd door bloembinderij Pimpernel. Alle gulle gevers en natuurlijk ook al onze sponsoren hartelijk bedankt!

Heeft u ons gemist? Op 21 juni 2013 houden wij een VIP Sponsorconcert in het Kremlin in Winkel en op 23 juni wordt bij het Dorpshuis het jaarlijkse Den Das Festival gehouden. Wij houden u op de hoogte!

Klik hier (http://www.pewisnieuwspagina.nl/categorie/muziek-nieuws/4820-eerste-concert-in-nieuwe-zaal.html)voor enkele foto’s van het concert op de site van Pewis Nieuwspagina