Donateursconcert fanfare Samen Voorwaarts

ingevoerd op 18-2-2014

Zaterdag 8 maart 2014 houdt fanfare Samen Voorwaarts weer haar jaarlijkse Voorjaarsconcert. Ditmaal wordt het concert weer gehouden in Waarland. De voorjaarsconcerten worden afwisselend gehouden in Waarland en ’t Veld en dit keer treft u ons weer aan in het Waarlands Dorpshuis. Het wordt een bijzonder concert want wij hebben het Ritmisch Koor Waarland uitgenodigd om een gastoptreden te verzorgen en uiteraard gaan we ook samen spelen.

Samen Voorwaarts begint het concert met de jongste muzikanten van het jeugdorkest “Junior Stars”. Zij spelen delen uit the Zoo Ball en nemen u mee voor een Beach Party en naar een Tropical Island. Het is heerlijk om te horen dat ze zo goed hun best doen om straks voor u een mooi optreden neer te zetten.

Vervolgens is het de beurt aan fanfare “Samen Voorwaarts”.
We hebben weer een mooi afwisselend repertoire voor u maar beginnen met de stevige mars Arsenal. Daarna zal Atropos ten gehore worden gebracht. Atropos of de Onafwendbare is de oudste van deSchikgodinnen. Zij knipte de levensdraad van de persoon door wanneer zijn of haar tijd om was. Ze werkte samen met Klotho die de draad spon en Lachesis die de lengte bepaalde van de draad. Genoeg ingrediënten dus voor een filmachtig en uitdagend stuk. Maar daarnaast ook veel ruimte voor popmuziek zoals Everything I Do van Bryan Adams uit de film Robin Hood Prince of Thieves. Maar ook Innuendo van Queen en Backdraft de leader uit de gelijknamige film. Maar natuurlijk ook weer ruimte voor een prachtige solo. Ditmaal een Trompetsolo van Danielle Leetink-Stolze in het stuk Introduction and Modern Beat.

Ook het Ritmisch Koor Waarland zal een optreden verzorgen. En Samen Voorwaarts begeleid daarnaast het Ritmisch Koor tijdens The Exodus Song. I Dreamed a Dream en het bijzondere Conquest of Paradise.

Een prachtig programma dat zeker de moeite waard is om naar te komen luisteren.

De komende weken zal ook weer de envelop van de donateursactie verspreid gaan worden in de brievenbussen in ’t Veld – Zijdewind – Waarland en de Moerbeek. Door teruglopende subsidies wordt het voor ons steeds moeilijker om de vereniging draaiende te houden. Deze actie bevelen wij dan ook van harte bij u aan. En als dank daarvoor verblijden wij u graag met onze muziek tijdens het voorjaarsconcert.

Een gezellig concert met wereldmuziek vlakbij in de regio. In de tot concertzaal omgedoopte gymzaal van het Waarlands Dorpshuis op zaterdag 8 maart om 20.00 uur.

Tot ziens op 8 maart 2014

Namens Samen Voorwaarts
Margret Hoekenga-Idema