Nieuws van Samen Voorwaarts

ingevoerd op 23-02-2015

Afgelopen zondag was fanfare “Samen Voorwaarts” weer present bij de Carnavalsoptocht in Waarland. Weer met zijn allen verkleed waardoor we niet zo herkenbaar waren. Maar wellicht heeft u Koen Jaspers gezien met een kip op zijn hoofd, Piet Berkhout als kikker, Koos Zutt als soldaat of Jos Berkhout als kabouter Plop. Natuurlijk waren er ook weer de nodige dieren mee. Muzikale outfits of gewoon gek. En helemaal voorop onze Daan Blom met de grote trom op de kinderwagen in een jurk van zus. Al weer een heel aantal jaren doen wij zo in stijl mee met de Carnavalsoptocht. En als die dan is geweest gaan we weer op naar het voorjaarsconcert.

 

Dit jaar valt de tweede zaterdag van maart op de 14e. Dus zaterdag 14 maart 2015 aanvang 20.00 uur. In Dorpshuis Harmonie in ’t Veld houden wij ons voorjaarsconcert. Een heel bijzonder voorjaarsconcert in een voor Nederland bijzonder jaar. Aan het begin van het concert spelen wij allemaal muziek rondom het thema 70 jaar bevrijding. Zo komen Soldaat van Oranje voorbij van Rogier van Otterloo. Maar ook het thema uit Schindlers List waarbij we een prachtige solo van een Altviool gaan begeleiden. En Hymn to the fallen van John Williams. Een ode aan alle gevallen soldaten. Maar ook de stevige Mars Arnhem en natuurlijk een Vera Lynn Medley zullen niet ontbreken.

 

Na de pauze zal allereerst het feestorkest “De Vrolijke Noot” van fanfare Samen Voorwaarts worden gepresenteerd en daarna gaan we verder met het wat lichtere en populairdere werk. Enkele voorbeelden zijn Braveheart uit de gelijknamige film met Mel Gibson in de hoofdrol. De film gaat over de schotse held William Wallace. Maar ook een hele mooie versie van de inmiddels klassieker “The Bohemian Rhapsody van Queen. Verder het prachtige Springtime met een solo van Trombone in de hoofdrol. En ook laten wij het afgelopen songfestival herleven met Calm after the Storm van the Common Linnets.

Een heel bijzonder programma dat zeker de moeite waard is om te komen luisteren en zien. Dus houdt u alvast zaterdag 14 maart 2015 vrij. Een bijzonder concert in Dorpshuis Harmonie in ’t Veld van uw eigen fanfare “Samen Voorwaarts”.

 

Namens fanfare “Samen Voorwaarts”

 

Margret Hoekenga-Idema

70jaarbevrijding_nieuws_w440_h240_bg 70jaarbevrijding_nieuws_w440_h240_bg