12 maart 2016 Voorjaarsconcert in Dorpshuis waarland

Samen Voorwaarts en Junior Stars

Zaterdag 12 maart de tweede zaterdag van maart is het zoals elk jaar weer tijd voor ons voorjaarsconcert! Dit keer weer in het Dorpshuis in Waarland aan de Kerkstraat. De aanvang is 20.00 uur.

Dit keer is het thema: Jong Talent. Wij hebben een fantastisch lokaal talent uitgenodigd om met ons te soleren. Astrid Boekel uit ’t Veld. Een bijzonder mogelijkheid om nu naar haar te komen luisteren voordat dit unieke talent straks alleen maar op grote podia staat. Astrid Boekel studeert Klassiek saxofoon aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

 

Daarnaast presenteren wij natuurlijk onze jonge talenten in het orkest Junior Stars! Voor Junior Stars het eerste optreden in deze bezetting buiten ’t Veld. Afgelopen voorjaar zijn we gestart op RKBS De Marinx in ’t Veld met een gezamenlijk muziekproject voor leerlingen van de groepen 5 en 6. Drie vrijdagochtenden liet onze Dirigent Bert Ridder de leerlingen kennis maken met de blaasmuziek in de klas. Hierna werden er voor de leerlingen gratis proeflessen aangeboden. Maar liefst 22 leerlingen hebben daar gebruik van gemaakt en een klein concertje gegeven net voor de zomer bij Maria Mater. Na de zomervakantie zijn er een aantal leerlingen gestart die vanaf december nu ook in Junior Stars zijn ingestroomd. Een eerste kerstoptreden bij De Marinx en in de Martinuskerk en nu dus voor het eerst ook buiten ’t Veld! Jong Talent dus!

 

De afgelopen tijd is er hard geoefend op het programma.  Het gaat echt een bijzonder programma worden. Voor de pauze starten de jonge talenten van Junior Stars. Daarna gaat Samen Voorwaarts verder met een concert mars en een mooi Corale. Vervolgens het drie delige werk The Heather Ridge Sketches van Stephen Bulla, een concertwerk dat Samen Voorwaarts voor het eerst heeft uitgevoerd tijdens het West-Friesland festival van afgelopen november. Daarna Rapsodie Occitane. Een prachtige solo voor Alt Saxofoon en orkest van Maurice Faillenot speciaal gearrangeerd door onze dirigent Bert Ridder met als soliste Astrid Boekel.

 

Na de pauze gaan we min of meer internationaal op reis met “The Last of the Mohicans” (uit de gelijknamige film) “Highlights from Joseph” (muziek uit de musical Joseph) het alom bekende en gevoelige “Don’t Cry for me Argentina” uit de musical Evita. Vervolgens gaan we door naar Afrika met “the African Connection” en eindigen we met “Chan Chan” op Cuba van the Buena Vista Social Club.

 

Na het concert lekker nog even napraten onder het genot van een borrel waarbij ons feestorkest “De Vrolijke Noot” de muziek verzorgd.

 

Tevens is het rond het voorjaarsconcert weer tijd voor onze jaarlijkse donateursactie. Deze weken valt onze envelop weer bij u in de brievenbus. Wij als fanfare kunnen niet zonder uw steun. Wij hopen dan ook dat u ons weer een warm hart toe draagt. In deze envelop vindt u dit keer een bijzondere verrassing. De envelop bevat een kaart die u kunt inleveren op ons voorjaarsconcert waarmee u kans maakt op een exclusief optreden van ons feestorkest “De Vrolijke Noot”.

2016 Poster voorjaarsconcert 2016 Poster voorjaarsconcert