5 November Hefststorm! Een bijzonder concert

ingevoerd op 24-10-2016

Zaterdag 5 november 2016 organiseert Alkmaar Brass in samenwerking met Fanfare Samen Voorwaarts en Harmonie Excelsior een spectaculair concert in Wijkcentrum Overdie in Alkmaar Zuid onder de titel Herfststorm!

In het nieuwe wijkcentrum brengen de Alkmaarse Brassband, de Fanfare uit Waarland -’t Veld en Zijdewind en de Noord-Scharwouder Harmonie alle facetten van de blaasmuziek naar voren.

 

Harmonie Excelsior

Het grootste orkest van de drie is het harmonieorkest:  alle blaasinstrumenten hebben daarin een plek; de hoofd instrument groep is de klarinetgroep, aangevuld met dwarsfluit, hobo en fagot, saxofoons en koperblazers: trompetten, (franse) hoorns, trombones, tenor- en bastuba’s en natuurlijk slagwerk.

Harmonie Excelsior uit Noord-Scharwoude is een vereniging met circa 50 leden, voornamelijk uit de gemeente Langedijk. De leeftijd van de leden varieert van 10 jaar tot in de tachtig. Het orkest staat onder de muzikale leiding van de enthousiaste dirigent Marcel Mooibroek.
 

Fanfare Samen Voorwaarts

Het Fanfareorkest kent alleen koperblaasinstrumenten en saxofoons aangevuld met slagwerkers: De Mellow sound van de bugel is kenmerkend voor dit type orkest. Zij vormen hier de hoofd instrument groep. Verder zijn alle typen saxofoons in het orkest vertegenwoordigd, wat bijdraagt aan de typische klank van dit orkest. De koper blaasgroep bestaat verder uit trompetten, (franse) hoorns, trombones en tenor- en bastuba’s

Fanfare Samen Voorwaarts treedt o.a. op tijdens dorpsfeesten, geeft regelmatig serenades bij feestelijke gelegenheden en verzorgt ook concerten en gaat regelmatig naar concours en festivals. Het orkest staat onder de bezielende leiding van Bert Ridder.

 

Alkmaar Brass

De kenmerkende warme sound van de brassband wordt gemaakt door een kleinere groep muzikanten die alleen op koperblaasinstrumenten spelen. Een aantal koperblaasinstrumenten komen echter niet in de andere orkesttypen voor. Zo wordt de warmere sound van de cornet verkozen boven die van de trompet. Ook geen franse hoorns in dit orkest, maar althoorns. Ook de aanwezigheid van baritons is opvallend voor de sound van de band. Ook dit orkest wordt ondersteund door slagwerk.

Alkmaar Brass viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum. In het voorjaar hebben zij dat uitgebreid gevierd onder andere met een concertreis naar Duitsland. Maar ook nu willen zij het jubileum natuurlijk niet zonder een feestje voorbij laten gaan. De brassband uit Alkmaar staat onder leiding van Alexander Zwaan.

 

Programma:

Alle orkesten hebben een uitdagend en verrassend muzikaal programma samengesteld voor deze avond. Zo zijn er verschillende solisten te horen, staan er mooie grote concertwerken op de lessenaar die worden aangevuld met spectaculaire filmmuziek en andere melodische en muzikale juweeltjes.

Samen Voorwaarts heeft er voor gekozen om Astrid Boekel weer te vragen met het orkest te soleren.

 

De aanvang van het concert is 19.30 uur. Locatie Wijk Centrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar.

Kaarten zijn te verkrijgen voor € 5,-. U kunt de kaarten verkrijgen via de leden van de orkesten. Per e-mail via samenvoorwaarts@hotmail.com.

 

161105 Herfststorm 161105 Herfststorm