Samen Voorwaarts organiseert de vijfde editie van het Mini Den Das Festival.

ingevoerd op 22-06-2017

Zondag 25 juni 2017 wordt voor de vijfde maal het Mini Den Das Festival georganiseerd. Dit maal is Samen Voorwaarts de organiserende vereniging.

Al vele jaren wordt de grote editie van het Den Das Festival georganiseerd voor alle orkesten die in het verleden onder leiding van Dirigent Den Das hebben gestaan. Voor onze jeugdorkesten waren er niet veel mogelijkheden om met gelijkgestemden naar een festival te gaan. Daarom is er in 2013 besloten een junior editie van het Den Das Festival in het leven te roepen. De jeugdorkesten van Winkels Harmonie, Onder Ons, Hildegardis, Harmonie DSV en Samen Voorwaarts mogen altijd mee doen. Als één van deze verenigingen geen volledig jeugdorkest heeft mag er een andere vereniging deelnemen.

Dit jaar zijn de deelnemers YOO van Onder Ons uit Dirkshorn, Toetti van Winkels Harmonie, Junior Stars van Samen Voorwaarts en Play Together van Muziek Vereniging Zijpe. De meeste orkest leden bevinden zich in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar. Er zijn hooguit op sommige plekken wat ondersteuners aanwezig. Totaal gaan er deze middag ruim 70 muzikanten muziek maken waarvan er 52 onder de 18 zijn. Een unieke gebeurtenis dus.

Elk orkest speelt ongeveer 25 minuten. Er is één stuk dat beoordeeld wordt door het jury lid Bert Willemsen en uiteraard krijgen de orkesten ook verdere tips en adviezen.

Dit festival vindt plaats in Dorpshuis Harmonie, Zwarteweg 13 A in ’t Veld. De aanvang is 14.00 uur en de entree is vrij.

Muziek maken is leuk maar samen muziek maken is nog veel leuker.
 

Nieuw logo junior stars Nieuw logo junior stars