25 juni prachtig Mini Den Das Festival

ingevoerd op 04-07-2017

 

Zondag 25 juni 2017 organiseerde Samen Voorwaarts het Mini Den Das Festival in Dorpshuis Harmonie in ’t Veld. De deelnemende orkesten waren YOO van Onder Ons uit Dirkshorn, Toetti met het Toetti Dreamteam van Winkel’s Harmonie, Junior Stars van Samen Voorwaarts en Play Together van Muziek Vereniging Zijpe.

Het was prachtig om te zien hoe bijna 75 muzikanten waarvan er ruim 50 onder de 18 jaar waren in vier verschillende orkesten voor een volle zaal in het Dorpshuis speelden. Zoveel jonge muzikanten bij elkaar geeft energie.

Ook ons jurylid, Bert Willemsen had enorm genoten van zoveel talent. Hij heeft voor alle orkesten een juryrapport geschreven waarbij zij vooral positieve kritiek hebben gehad om hun optreden nog mooier te maken. Er werden ook dikke pluimen uitgedeeld voor de verschillen in hard en zacht, het samenspel, de muziekkeuze en de zuiverheid.

Wij zijn enorm trots op onze Junior Stars die hun eerste echte festival hebben gespeeld. En dan is het ook nog eens moeilijk om in zo’n volle zaal ook naar de andere orkesten te luisteren. Ook die proeve hebben ze glansrijk doorstaan.

25 juni waren ze ook voor het eerst te zien in hun nieuwe tenue van Junior Stars. Ze hebben nu allemaal een polo met het eigen logo van het orkest waardoor ze nu ook herkenbaar zijn. Ook bij de buitenconcerten kunt u ze daar weer in zien.