Donateursactie 2024

Beste dorpsgenoten,

Houdt u van muziek? Ondersteunt u graag lokale initiatieven? Word dan donateur van Samen Voorwaarts!
Muziek verbindt en daarom treden wij tijdens verschillende festiviteiten op in onze dorpen Waarland, Zijdewind en ‘t Veld. Daarnaast geven wij elk jaar meerdere concerten en doen we mee aan een muziekfestival of concours.  

Zo raakt onze agenda voor 2024 ook al aardig gevuld. Op 9 maart houden wij ons jaarlijkse Voorjaarsconcert en dat wordt een bijzonder concert. U kunt dan naar drie orkesten luisteren. Ons Opleidingsorkest Junior Stars, Fanfare Samen Voorwaarts en het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest. Alle drie onder leiding van Lieuwe de Jong, onze nieuwe dirigent.

Zonder uw bijdrage kan onze muziekvereniging niet bestaan en kunnen wij in de toekomst diverse feestelijkheden in onze dorpen niet muzikaal omlijsten. 

Een muziekvereniging draaiende houden kost namelijk veel geld:

- De instrumenten zijn kostbaar; ze moeten onderhouden en op een gegeven moment vervangen worden. Een goed instrumentarium komt de muzikale kwaliteit van de vereniging ten goede. 

- We moeten investeren in jeugdleden, die onze vereniging gelukkig rijk is. Zij krijgen een goede opleiding in de vorm van individuele lessen en spelen in ons opleidingsorkest. Hier zijn de nodige kosten mee gemoeid. Tevens proberen we dit jaar weer muzieklessen te organiseren op de basisscholen in onze dorpen. We hopen dit jaar de kinderen weer op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. En willen starten met een blazersklas.

- Ook nieuwe muziekstukken zijn duur, maar deze hebben we nodig om steeds een nieuw repertoire te kunnen laten horen.

- Optredens brengen kosten met zich mee: zaalhuur, extra repetities, vervoer van de grote instrumenten, enz. 

De subsidiekraan wordt steeds meer dichtgedraaid. Gelukkig hebben we vaste sponsoren, maar we proberen op verschillende manieren ook zelf inkomsten te genereren:

- Een jaarlijkse benefietavond dit jaar in juni.

- Ons Feestorkest “De Vrolijke Noot” zorgt voor inkomsten door bij diverse (sport-) gelegenheden op te treden. Wist u dat u “De Vrolijke Noot” ook in kunt huren voor uw eigen feestje? Echt een aanrader!

- Onze leden regelen het verkeer voor “Badpop”.

- We hebben afgelopen jaar met elkaar weer twee keer bollen gepeld.

- Wij hielden een kledinginzamelingsactie in ’t Veld en Waarland. Die we natuurlijk weer gaan herhalen op 25 mei 2024. Zet u hem alvast in de agenda en denk aan ons als u uw kast gaat opruimen.

Graag vragen we dan ook om uw steun, want u geniet er toch ook van als wij de dorpsfestiviteiten van een muzikaal tintje voorzien? U kunt uw bijdrage overmaken op: NL56 RABO 0155 9165 56 t.n.v. Samen Voorwaarts te Zijdewind.

Natuurlijk luisteren we als fanfare graag jubilea op. Dus heeft u binnenkort een jubileum, stuur een e-mail naar samenvoorwaarts@hotmail.com of bel één van de contactpersonen op onze site.

En natuurlijk tot ziens op ons concert op zaterdagavond 9 maart 2024 19.30 uur. Een avond muzikaal vermaak in de eigen omgeving.

We hopen dat u ons ook dit jaar weer een warm hart toedraagt. Alvast hartelijk dank!

 

Fanfare Samen Voorwaarts