Jubileumconcert dirigent Bert Ridder 17 november 2018

ingevoerd op 17-11-2018

Op 17 november 2018 houdt muziekvereniging “Samen Voorwaarts” een bijzonder concert. Dit concert zal in het teken staan van het 40-jarig jubileum van onze dirigent Bert Ridder. Een jubilerende dirigent komt wel vaker voor maar een dirigent die 40 jaar voor het zelfde orkest staat is heel zeldzaam. Daarnaast verzorgt Bert al ruim 40 jaar de jeugdopleiding bij Samen Voorwaarts. Er zijn dan ook al meerdere generaties muzikanten door hem opgeleid. Sommigen zijn gebleven maar niet iedereen blijft jarenlang muziek spelen.

Het concert begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Dorpshuis “Harmonie”, Zwarteweg 13 A in ’t Veld. Behalve “Samen Voorwaarts” speelt uiteraard ons jeugdorkest “Junior Stars” dat bestaat uit door Bert Ridder zelf opgeleide muzikanten. En ook is een ander orkest waarvan Bert dirigent is, Muziekvereniging Zijpe uitgenodigd om deel te nemen.

Speciaal voor dit concert zijn er een aantal favoriete muziek stukken van Bert Ridder zelf ingestudeerd. Samen Voorwaarts zal een programma brengen, net als muziekvereniging Zijpe en Junior Stars maar daarnaast worden tijdens de avond ook de orkesten samen gevoegd zodat er een groot orkest in een unieke combinatie van fanfare en harmonieorkest ontstaat.

U zult uiteenlopende muziekstijlen horen zoals bijvoorbeeld: The Da Vinci Code, Let the Tuba’s Swing maar ook The Devil went to Georgia. Ook zijn er solistische stukken te horen. Tijdens the Devil went to Georgia is de solist de verteller. Bij Let het Tuba’s Swing zijn het de Tuba’s ofwel Baritons. Ook zal er een hele speciale vertolking te horen zijn van het prachtige en gevoelige Schindlers List. Waarin Samen Voorwaarts een violiste begeleid.

U bent van harte welkom om dit bijzondere jubileumconcert te beluisteren.

De entree is gratis.

Over Bert Ridder:
Bert Ridder is een bijzondere dirigent. Bert startte in 1978 als dirigent bij Samen Voorwaarts toen hij nog studerend was aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daar behaalde hij achtereenvolgens docerend musicus, uitvoerend musicus Trombone en HaFaBra-directie. Daarna behaalde hij nog de aantekening Bas Trombone. Bij Samen Voorwaarts geeft Bert ook ruim 40 jaar les aan de leerlingen die een koper instrument bespelen. En verzorgde hij vele muziekprojecten op de basisscholen.

DSC03996_bijgewerkt DSC03996_bijgewerkt