Nieuwe dirigent Lindy Karreman

Op 23 augustus 2021 zijn we vol goede moed gestart met onze nieuwe dirigent Lindy Karreman.

Lindy Karreman studeerde in 2015 af aan het Conservatorium van Amsterdam als dirigent en hoornist. In 2017 behaalde zij haar masterdiploma hoorn met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

De afgelopen jaren was zij als (interim)dirigent verbonden aan Fanfare Sursum Corda uit Andijk, de Abcouder Harmonie, Muziekvereniging Venhuizen en het Zeeuwsch Koper Collectief.

Sinds 2018 staat zij op de bok bij Harmonie De Spaarnebazuin (https://www.spaarnebazuin.nl) uit Haarlem en het wijkorkest in Haarlem-Noord. In 2021 is zij begonnen als dirigent bij Fanfare Samen Voorwaarts uit Waarland/’t Veld/Zijdewind en Fanfare Nova Caecilia uit Heemskerk.

Naast dirigent is ze hoornist bij het Fanfare Korps Nationale Reserve (https://www.fknr.nl/), maakt ze kindervoorstellingen met het Epos Ensemble (https://www.eposensemble.nl) en remplaceert ze in diverse orkesten en ensembles.

Lindy geeft ook les op diverse scholen en muziekscholen in Haarlem en Heemskerk. Ze zal ook de opleiding van de hoorn-, trompet- en bugelleerlingen van Samen Voorwaarts, en het leerlingenorkest Junior Stars op zich nemen.

Met Samen Voorwaarts hoopt zij veel verschillend repertoire te spelen, zodat elke muzikant een leuke repetitie en een mooi concert beleeft. Ze hoopt de muzikanten mee te kunnen slepen in haar enthousiasme voor de blaasmuziek.

“Al sinds mijn studie geef ik les, dirigeer ik en speel ik in allerlei orkesten en ensembles. Het leuke hiervan vind ik dat het ontzettend veelzijdig is. Juist de combinatie van spelen, dirigeren en lesgeven maakt je creatief, veelzijdig en flexibel. Ik hou ervan om sámen muziek te maken: de energie en concentratie die vrijkomt als iedereen samenwerkt, is fantastisch.”

Voor meer informatie: www.lindykarreman.nl (https://www.lindykarreman.nl)

 

DSC_9852 DSC_9852