Samen voor Glasvezel in Waarland! Ook Samen Voorwaarts doet weer mee

Zoals u weet wordt er al een poosje door DELTA netwerk in ons deel van van de Noordkop, campagne gevoerd voor glasvezel. Deze campagne loopt om minimaal 20% te laten kiezen voor glasvezel.

Kies ook in Waarland voor dé glasvezelexpert van Nederland!

Gamen, online vergaderen, films streamen, up- en downloaden en zorg op afstand; met de nieuwste generatie glasvezelinternet van DELTA Netwerk is het allemaal mogelijk. Of je nou alleen woont, ouder van een groot gezin of een echtpaar op leeftijd bent; snel en stabiel internet is een must. Wat ons betreft leggen Dirk en zijn team binnenkort ook aan in Hollands Kroon zodat jij kunt genieten van het snelste glasvezelinternet én haarscherpe tv!

Wat ons betreft komt binnenkort ook in Burgerbrug, Callantsoog, Dirkshorn, Petten, Schagerbrug, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Tuitjenhorn en Waarland supersnel internet! Meldt 20% van de inwoners zich vóór 23 november aan voor glasvezel? Dan krijgen jij en je medebewoners een glasvezelaansluiting. Zo heeft straks de hele buurt de zekerheid van een internetverbinding die niet alleen vandaag top is, maar ook morgen. En over 20 jaar.

Samen Voorwaarts hielp al mee in ’t Veld en Zijdewind

Samen Voorwaarts hielp al mee in ’t Veld en Zijdewind onderdeel van de campagne van de voormalige gemeente Niedorp. En daar is het gelukt! De 20% is behaald en binnenkort wordt daar glasvezel aangelegd. Een mooie opsteker voor de dorpen maar het helpt ook onze clubkas.

Hardnekkige geruchten doen de ronde!

Er doen in onze dorpen een aantal hardnekkige geruchten de ronde. Zo wordt er o.a. verteld dat als je nu niet meedoet de glasvezel t.z.t. toch wel in de meterkast komt. Dit is beslist niet waar. Stroom, gas en telefoon worden in elk huis aangelegd maar glasvezel internet niet. Een uitzondering zijn volledig nieuwe wijken waarvan KPN de meesten in Nederland van aanlegt. Daar wordt i.p.v. de koperen telefoonkabel nu vaak een glasvezel kabel aangelegd (nieuwe techniek omdat de oude koperen kabels worden uit gefaseerd). Neem maar eens een kijkje bij onze buren in Schagen. Daar steken op vele plekken de glasvezelkabels gewoon uit de grond in de woonwijken. Nu meedoen bespaart dus in elk geval aansluitkosten.

Een ander gerucht is dat het ”toch wel wordt aangelegd”. Dat is dus ook niet waar. Als de 20% niet wordt gehaald, gaat Delta niet aanleggen. Dit betekent bovendien dat elke andere glasvezelaanbieder zich ook wel zal bedenken om hier opnieuw een vraagbundeling te starten. We zullen dan dus vele jaren moeten wachten op een nieuwe kans. En willen we dat? Willen we dat onze bewoners, kinderen en bedrijven aandoen? In een periode waarin we juist allemaal veel digitaler worden? Internet, TV on demand, gamen, video vergaderen en thuiswerken maar ook beveiligingscamera’s. Straks gaat er zelfs zorg via internet, worden huishoudelijke apparaten aangestuurd etc. Klaar voor de toekomst zijn betekent dat glasvezel voor elke inwoner beschikbaar zou moeten zijn.

En daar hebben we dus voorlopers voor nodig. Mensen die hun nek durven uit te steken en nu een abonnement willen afsluiten. De looptijd is in principe 1 jaar vanaf het moment dat het ingaat. Kies dan bij twijfel het goedkoopste pakket. Upgraden als de aansluiting er is, kan altijd nog.

Maar laat je vooral ook goed informeren. Via deze link (https://www.deltanetwerk.nl/gebieden/gemeente-schagen-kleine-dorpen/) is de hele campagne te bekijken. En worden ook alle informatieavonden getoond.

Of kijk hier de digitale (https://www.deltanetwerk.nl/gebieden/hollands-kroon-fase-1/nieuws-1/terugkijken-online-informatieavond-hollands-kroon-2-juni) informatieavond terug. Die geeft heel veel duidelijkheid. Of bezoek het glasvezel informatiepunt op het Dorpsplein 15 in Callantsoog.

Daarnaast organiseren wij samen met Delta een informatieavond op 16 november van 19.00 tot 21.00 uur in het Dorpshuis in Waarland en is er nog een extra informatieavond op 23 november in het Dorpshuis in Waarland.

Er zijn echt nog een aantal mensen nodig om de 20% te halen. Doet u ook mee!

En als u dan afsluit. Ook Samen Voorwaarts doet mee aan de actie voor verenigingen. Wij ontvangen voor elke aansluiting die u via ons doet € 50,- en u ontvangt zelf € 25,- korting. Dat is toch een prachtige deal. Gebruik deze link als u Delta (http://aklam.io/hztBwb) wilt afsluiten. En deze link als u liever voor Caiway (http://aklam.io/qG8krE) kiest.

Namens Samen Voorwaarts alvast hartelijk bedankt!

image00001 image00001
Club banner Facebook samen Club banner Facebook samen
sheet-music-gf0e8a1a4c_1920 sheet-music-gf0e8a1a4c_1920